DE ANDRA ELVA - THE SECOND ELEVEN

/ Permalink / 4
- Vad är din största rädsla?
Min största rädsla är nog emot naturen egentligen. Såna saker som man inte kan göra någonting åt, när människna blir helt hjälplös. Åska, tsunamis, orkaner etc. Men jag är också sjukt rädd för olyckor, döden och som jag sagt förut människor som är sjuka och inte kan kontrollera vad de gör.

- Vilken årstid tycker du är bäst/snyggast klädväg?
Hösten helt klart! Det säger jag inte bara för att det är höst nu, utan för att det verkligen är en grym årstid när det gäller kläder och mode. Shorts funkar, långa byxor funkar, linnen funkar, du kan ha vilka jackor du vill - eller ingen jacka alls. Alla skor funkar och det är helt enkelt fungerbart med hela garderoben.

- Favoritplagg just nu?
Min stickade röda tröja - varmt, snyggt, skönt!

- Favoriträtt?
Oxfilé, potatisgratäng och mammas pepparsås. MUMS!! I övrigt så är smoothie och frukt en stor matkärlek.


- Vad satsar du på för betyg och hur uppnår du dem?
Jag satsar på det högsta, MVG i allt alltså. Eller A som det numera är. Sen att jag antagligen inte kommer uppnå A i exakt alla ämnen är en sak. Men jag siktar mot stjärnorna om man säger så!

- Tre måsten i en garderob?
Gud vad svårt! En långkjol/långklänning, ett par svarta jeans med rejält hög midja och oversize baslinnen! (Flikar in lite så där diskret med att stickat oversize också är en fet tumme upp)

- Har du några stilikoner?
Att jag har! Bland annat bloggarna Angelica Blick, Amanda Astor, Fanny Staaf, Molly Rustas och Michaela Forni!

- Vad tycker du om det nya betygssystemet?
Jag har ju inte provat på det än, så jag vet inte. Men det verkar väl bra!

- Vad är det bästa vs värsta som finns i världen?
Bästa - möjligheter. Värsta - krig, svält och plågeri gent emot alla parter.

- Vad vill du hinna göra innan du dör?
Lyckas, resa, uppnå det ouppnåeliga och överaska.

- Vad inspireras du av?
Bloggar, tidningar, folk på gatan, weheartit, folk runt omkring mig. Men mest av allt får jag inspiration av mig själv. Jag vet inte hur många inspirations böcker jag har gjort. Jag brukar ofta kolla på gamla outfits för att få inspiration till nya etc.


DE FÖRSTA ELVA - THE FIRST ELEVEN

/ Permalink / 3
- Hur pluggar du för att få så bra betyg, har du några tips?
Häng med på lektionerna, lyssna på vad läraren säger, var målmedveten, tveka inte om att fråga ifall du inte förstår eller har några funderingar, planera så att du tar en del varje dag istället för att tokplugga dagen innan provet. Det är så jag gör, och det har funkat super hittils!

- Hur ofta klipper/färgar du håret och vart gör du det?
Jag klipper håret ca 3/4 gånger varje år och bleker slingor i det ca 2 gånger inklusive att det alltid solbleks på utlandsresan! Jag har haft lite olika frisörer, bland annat en i Motala där mormor och morfar bor. Men hädanefter blir det Sax&Kam och där ska jag stanna! Enda frisören som fått mig nöjd på plats, haha!

- Hur fixar du ditt hår när du ska tillskolan?
Duschar, stoppar in händerna i håret och skakar om. Klart. Tråkigt men sant.

- Hur gör du när du har försovit dig, med smink och sånt?
De få gångerna jag försovit mig så har jag haft sådan tur att mamma har kunnat skjutsa mig så det har inte varit några problem. Men annars är mina tips torrschampo, mascara och concealer. Samt att alltid lägga fram kläder dagen innan!


- Hur lång är du?
161 centimeter. Och det är jag sjukt nöjd med!

- Vad har du för planer inför framtiden?
I framtiden vill jag jobba som advokat, det har alltid tilltalat mig och jag vet faktiskt inte riktigt varför. Tycker det verkar spännande! Samt att jag vill ha ett år som reseledare utomlands och så är min dröm att ha någon spalt på en mode tidning under de sjukt långa åtta år som det tar att plugga till advokat efter gymnasiet!

- Beskriv din höst i modeväg med jacka, skor och annat som tillhör hösten. Vad kommer du ha på dig helt enkelt?
Jag vet inte alls vad jag kommer ha för jacka i år och det känns som att jag snart måste fixa fram en jacka då det snart inte ens är möjligt att gå utan en längre. Boots, jämnhöga klackar och converse sitter på mina fötter och självklart ett par gris snygga skinn handskar (hatar ordet handskar) som jag spanat in på H&M.

- Vilken klass går du i ?
Åttan. Åtta B.

- Favoritbok?
Elsas mode och Elsas värld. Snart släpper hon föresten en ny - Elsas hemlighet!

- Nämn tre saker som du älskar med dig själv
Jag vet inte om du syftar på personlighet eller utseende så jag kör på tre av varje. Min vilja, min positiva energi och min envishet. Mina händer, mina ögonfransar och mina ben.

- Du har ju allergi osv, hur ser ditt ''lördagsgodis'' ut isåfall när du inte kan äta godis?
Godis kan jag äta, men inte lösgodis. Det vill säga, allt godis som går att köpa i påsar är det fritt fram för mig att äta! Lite tråkigt att äta en hel påse med samma sak dock, och det kanske är därför jag inte äter särskilt mycket godis heller. Choklad däremot går fet bort på grund av allergin.


SOME NEW WANTIES IN MY MIND

/ Permalink / 4
BY WEEKDAY AND ÅHLENS

Alla skjortorna kommer från Weekday, och termosmuggarna kommer ifrån Åhléns. Muggarna tycker jag helt ärligt är skit snygga och jag tror nästan att jag ska göra det sjuka och lägga ner lite av mina egna pengar och slå till på de två här ovan. En för 79 två för 99 är priset, så det är väldigt lockande att gömma en kopp rykande varmt te där i alla tidiga mornar jag sitter på bussen! Angående skjortorna så säger jag bara - Weekday måste bara öppna i Sundsvall! Eller åtminstone skaffa sig en webbshop!